HATAY / KIRIKHAN - Kırıkhan Şehit Hurşit Uzel İmam Hatip Ortaokulu

Kırıkhan Şehit Hurşit Uzel İmam Hatip Ortaokulu

Adres
Bahçelievler Mahallesi, 515 Sokak, No 2, Kırıkhan Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hizmet Binası, Kat 3, Kırıkhan / HATAY
Vizyon
Yeteneklerini geliştirerek bilgi, yabancı dil, teknoloji, bireysel gelişim alanlarında toplum içinde hedeflediği yere ulaşabilen öğrenciler yetiştiren, eğitim teknolojileri konusunda öncü, öğrencilerini hayata hazırlayan en iyi eğitim kurumlarından biri olmak. Çağdaş değerler ve uluslararası standartlar doğrultusunda eğitim-öğretim vererek öncelikle Türkiye´nin, daha sonra hızlı bir bütünleşme süreci içinde bulunduğumuz Avrupa Birliği´ne üye olan ülkelerin önde gelen başarılı eğitim kurumları arasında yer almaktır. Eğitim ve öğretim alanında kabul gören yeni değerler ve uluslararası standartlar doğrultusunda ileri eğitim ve öğretim yöntemlerini kullanarak, dünya standartlarında bir okul ortamı yaratmak ve okul çağındaki her bireyin eğitim-öğretim görmek istediği en önde gelen eğitim kurumlarından biri olmak.
Misyon
Öğrenmenin severek gerçekleştirildiği, sağlam bir kişilik yapısının, doğru konuşma ve yazmaya dayalı bir Türkçe´nin kazandırıldığı, bilimsel düşünmenin temellerinin atıldığı bir ortam yaratmak hedefindeyiz. Türk kültürü ve değerleri çerçevesinde bunu gerçekleştirirken eğitim öğretim ortamımızda, öğrencilerimize sunacağımız her yeniliği titizlikle inceleyip araştıran, yeniliklere açık, tutarlı bir okul olmak amacındayız.
Başarılar
Tüm sınıflarda kalorifer ve klima tesisatı mevcuttur.
Ulaşım
Okula 50 metre mesafede şehir içine ulaşım dolmuşlarla yine aynı mesafe uzaklıkta il içi otobüslerle ilçelere ulaşım sağlanabilmektedir.
Tüm özel servisler okula taşıma yapmaktadır.
Şehir Merkezi
Şehir Merkezine 3 km´dir.
Kontenjan Bilgileri
Her sınıf 20 öğrenciden oluşmaktadır. İki kız, iki erkek sınıf olmak üzere her şubeden 4 tane mevcuttur. Toplam 16 şube ve 320 öğrencimiz vardır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
5. sınıflar sınavla alınmaktadır. Başarılı olan öğrencilerin karne ortalaması 93,5 sınav başarı ortalaması 83,5´tir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Liselere yüzde yüz, nitelikli liselere yüzde elli öğrenci yerleştirme başarısı vardır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuz 2016 yılında açıldığı için henüz üniversiteye yerleşen öğrencimiz bulunmamaktadır.
Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, langırt, bocce.
TÜBİTAK Bilim Fuarı her yıl düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuz Türkiye´deki 21 okulda yürütülen Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi yürütücüsüdür.
Herhangi bir yurt dışı projemiz bulunmamaktadır.